Excel Power Query

Scherpe tarieven

Klassikaal en/of digitaal trainen

Maatwerk altijd mogelijk

Vrijblijvende offertes

Externe gegevens ophalen in Excel is radicaal veranderd en verbeterd sinds de komst van Power Query. Indien u dagelijks bezig bent de werkzaamheden als ‘Ophalen en Importeren van data’,  ‘Opschonen van Data’, ‘Samenvoegen van Data in een Geconsolideerd Bestand’, ‘VERT.ZOEKEN() om Data te combineren met andere Tabellen’ en/of ‘Macro’s maken om voorgaande zaken te stroomlijnen’ dan is deze Power Query training zeer geschikt voor u. U wilt analyses  maken van gegevens die daarvoor nog niet direct geschikt zijn omdat er nog moet worden gesleuteld en aangepast. U gaat in de training leren hoe u deze gegevens kunt opschonen met Power Query en dat gaat u een zee aan tijd besparen. Iedereen die gegevens wil verwerken in Excel zal zeer veel baat hebben bij deze cursus.

Vereiste voorkennis
Om deel te kunnen nemen aan de Excel Power Query training dient u een (zeer) degelijke kennis van het programma Microsoft Excel te hebben. U zult minimaal de onderwerpen uit de training Excel Expert – Formules & Functies (level 3) dienen te beheersen. Bij voorkeur heeft u zelfs kennis van de zaken die worden behandeld in de training Excel Master – Externe gegevens en Macro’s (level 4).

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor cursisten die analyses willen maken van gegevens die daarvoor nog niet direct geschikt zijn omdat er nog moet worden gesleuteld en aangepast.

Taal
Wij kunnen deze training in elke gewenste taal verzorgen indien het een groepstraining specifiek voor uw organisatie betreft.

Duur
1 dag

Inhoud

De volgende zaken worden o.a. behandeld;

  • Korte introductie van Power Query
  • Een Query laden, toevoegen en omzetten
  • Tabellen met gegevens in een Excel bestand combineren tot één tabel
  • Kennismaking met de taal M
  • Power Query formules
  • Gegroepeerde gegevens de groeperen
  • Een query omzetten naar een functie
  • Importeren .TXT zonder scheidingsteken

Deze training wordt niet verzorgd in ons open rooster en kan dus alleen specifiek voor een bepaalde organisatie worden verzorgd. Dit kan in groepsverband, maar het zou ook 1-op-1 kunnen.  Indien u meer informatie wilt neem dan contact met ons op.

Meer weten? Bekijk de trainingsinhoud. 

Vrijblijvend Informatie Aanvragen?

We sturen binnen 24 uur een uitgebreid en vrijblijvend informatiepakket toe!
    Home » Excel Power Query