SharePoint cursus? – Klassikaal en Incompany

Scherpe tarieven

Klassikaal en/of digitaal trainen

Maatwerk altijd mogelijk

Vrijblijvende offertes

Bent u op zoek naar een SharePoint cursus om uw kennis te vergroten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Microsoft Office cursussen zijn onze specialisatie.

We hebben een aantal verschillende SharePoint cursussen in ons aanbod. Denk hierbij aan SharePoint cursussen voor de reguliere gebruiker (eindgebruiker), voor Power-Users, Site-Owners en bijvoorbeeld een cursus SharePoint Designer. Daarnaast verzorgen we ook regelmatig maatwerk cursussen voor SharePoint.

Deze cursus kunnen we zowel in-company als op een van onze locaties in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Utrecht verzorgen.

Hieronder volgt een kleine inhoudsopgave van deze pagina:

 1. Wat is SharePoint?
 2. SharePoint Cursus voor de reguliere gebruiker
 3. SharePoint cursus voor Site-Owners (ook wel Key-Users genoemd)

Wat is SharePoint?

Voorbeeld SharePoint OmgevingSharePoint is een online-omgeving welke door organisaties veelal gebruikt wordt om intern informatie uit te wisselen. Hiermee stimuleert het de onderlinge samenwerking en zorgt het ervoor dat men efficienter en effectiever te werk kan gaan.

Omdat niet iedere organisatie op dezelfde manier is ingericht qua hierarchie en daarmee ook niet iedere medewerker baat heeft bij toegang tot bepaalde informatie, is SharePoint volledig naar wens in te richten en in te stellen. Zodoende heeft iedere organisatie (mits goed ingericht) een intern platform waarop alle belangrijke informatie voor de juiste personen toegankelijk is en men ten alle tijde deze kennisbank kan raadplegen.

Tevens is SharePoint te gebruiken als “document management systeem”. Dit houdt in dat documenten kunnen worden geupload en er kan worden ingesteld voor wie de betreffende documenten beschikbaar moeten worden gesteld. Tevens biedt SharePoint een versiebeheer-module aan waarmee voorgaande versies ook toegankelijk zijn.

Door de talloze functionaliteiten die SharePoint biedt, kunnen we ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien. De Trainingsvijver biedt u hier graag een helpende hand in door u middels ons cursusaanbod bij te scholen in de dingen die er voor u toe doen.

De Trainingsvijver werkt uitsluitend met zeer ervaren en gecertificeerde docenten die een passie hebben voor de digitalisering van organisaties.

SharePoint Cursus voor de reguliere gebruiker

De SharePoint cursus waarin de basis wordt behandeld, heet een “SharePoint Eindgebruikers cursus”. Hierin komen in 2 dagen alle basisfunctionaliteiten aan bod.

Denk hierbij aan:

 • Hoe u te werk kunt gaan met bibliotheken
 • Het openen, lezen, bewerken, delen en uploaden van documenten
 • Hoe u kunt werken met webonderdelen en andere inhoudstypes
 • Het aanmaken van MySite en Subsites
 • Hoe het versiebeheer in SharePoint gebruikt kan worden
 • In- en uitchecken van documenten
 • Hoe u efficient kunt navigeren, structuur en thema’s

Voor het uitgebreide programma van deze SharePoint basis cursus verwijzen we u graag door.

SharePoint cursus voor Site-Owners (ook wel Key-Users genoemd)

Mocht u bijgeschoold willen worden in de functionaliteiten voor gevorderden, dan is een SharePoint cursus voor Site-Owners waarschijnlijk iets voor u. Een Site-Owner is een specifieke rol die u toegewezen kunt krijgen in de SharePoint omgeving. Met deze rol beheert u als het ware een soort afdeling binnen SharePoint en kunt u deze ook zelf inrichten.

De SharePoint cursus voor Site-Owners is een 2-daagse cursus, waarin de volgende onderwerpen centraal staan:

 • Hoe u kunt werken met “Workspaces”
 • Hoe u kunt werken met InfoPath
 • Hoe u gebruikers kunt toevoegen, beheren en aan kunt passen
 • Hoe u Site-Groups kunt gebruiken
 • Hoe u discussion board en surveys kunt gebruiken
 • Het toepassen van SharePoint alerts
 • Hoe u kunt werken met diverse aangepaste lijsten

Voor het volledige programma en de bijbehorende onderwerpen van deze cursus verwijzen we u graag door naar deze pagina.

Leervormen

We bieden deze cursus in-company aan, maar u kunt zich ook inschrijven op een van onze open-rooster trainingen. Ons advies voor deze cursus is altijd om hem klassikaal te volgen. Dit omdat SharePoint een dusdanig groot softwarepakket betreft met zoveel functionaliteiten, dat u ongetwijfeld vragen hebt over de manier waarop u deze in uw situatie het best kunt inrichten en gebruiken.

Open-Rooster SharePoint Cursus

Wanneer het gaat om 1 of 2 personen voor dezelfde cursus, is het financieel het meest aantrekkelijk om u in te schrijven voor een van onze 0pen-rooster cursussen. Open-rooster cursussen SharePoint verzorgen we op vier van onze 9 locaties in nederland: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Het grote voordeel van een open-rooster cursus is dat u zelf niets mee hoeft te nemen om deel te nemen. Zo staat er wanneer u bij de cursus arriveert een laptop voor u klaar met daarop de juiste software, verzorgen wij een uitgebreide lunch en kunt u koffie en thee halen.

Bent u benieuwd hoe de planning van onze open-rooster cursussen eruit ziet? Klik dan hier om het overzicht te bekijken.

In-company SharePoint Cursus

Bent u met meerdere personen en/of heeft u bepaalde onderwerpen voor ogen die u behandelt wilt zien worden? Dan is een in-company cursus hoogstwaarschijnlijk het meest aantrekkelijk. Dit geldt zowel voor het financiele aspect als het aspect waarbij uw leerdoelen om de hoek komen kijken.

Een in-company cursus wordt bij u op locatie verzorgd, maar kan ook op een andere locatie naar wens verzorgd worden. Het voordeel van een in-company cursus is dat men alleen terecht komt bij andere cursisten uit uw organisatie en men dus ook allemaal met dezelfde indeling van SharePoint werkt of gaat werken.

Voor een in-company cursus is het echter wel van belang dat er een geschikte ruimte beschikbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lokaal met stoelen en tafels, een beamer of scherm, en bijvoorbeeld een flip-over of whiteboard.

Meer weten over onze in-company SharePoint cursussen? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op 020-3080466 of via de andere contactkanalen op onze contactpagina.

Vrijblijvend Informatie Aanvragen?

We sturen binnen 24 uur een uitgebreid en vrijblijvend informatiepakket toe!
  Home » SharePoint cursus? – Klassikaal en Incompany