Communicatie Training in Arnhem? Klassikaal, In-Company en Digitaal!

Scherpe tarieven

Klassikaal en/of digitaal trainen

Maatwerk altijd mogelijk

Vrijblijvende offertes

Communicatie training in ArnhemBent u op zoek naar een Communicatie training in Arnhem? De Trainingsvijver heeft in Arnhem een prachtige locatie waar we deze trainingen regelmatig verzorgen. Daarnaast kunnen we deze training ook bij u op locatie verzorgen of digitaal op afstand!

Communicatie training is een breed begrip. Daarom hebben we binnen deze categorie meerdere gespecialiseerde trainingen ontwikkeld:

 1. Effectief Communiceren
 2. Krachtig en overtuigend presenteren
 3. Omgaan met conflicten
 4. Leiderschapstraining

Lees hieronder verder door voor meer informatie over de inhoud van deze trainingen en de bijbehorende mogelijkheden!

Hoe we deze trainingen verzorgen

We verzorgen Communicatie trainingen op verschillende manieren. U kunt zich inschrijven voor een training op een fixed-date op een van onze 10 goed te bereiken en centraal gelegen locaties in Nederland, de training bij u op locatie in-company organiseren of digitaal/op afstand deelnemen aan de training.

Bij ons op locatie in Arnhem (open-rooster training)

We verzorgen deze training op 10 verschillende locaties in Nederland. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Eindhoven, Zoetermeer, Arnhem, Drachten en Zwolle.

Wanneer u zich inschrijft voor een van onze Communicatie trainingen in Arnhem neemt u deel aan een van onze open-rooster trainingen. Deze training is financieel gezien vooral aantrekkelijk voor 1 of 2 deelnemers. Mochten er meer mensen in uw organisatie deel willen nemen aan deze training dan raden wij aan om een in-company training te overwegen.

Dit zijn trainingdagen die volledig verzorgd zijn en waarbij u zelf in principe niet zoveel hoeft mee te nemen of te regelen. Al onze trainingen zijn hands-on. Dat betekent dat u tijdens de trainingdag de theorie ook in de praktijk gaat brengen. Wij zetten een laptop voor u klaar, verzorgen een uitgebreide lunch, koffie en thee.

Tijdens onze open-rooster trainingen zijn we gebonden aan de standaard-programmas die we hebben ontwikkeld, maar is er ruim de tijd voor vragen van individuele deelnemers. Zo kunnen we altijd al uw vragen beantwoorden.

Bij u op locatie in Arnhem (in-company training)

Wilt u de training organiseren voor meer dan 2 personen en/of is er behoefte is aan maatwerk? Dan is een in-company training waarschijnlijk interessant. Deze trainingen verzorgen we door heel Nederland en wordt doorgaans bij de klant op locatie georganiseerd.

Een in-company training kan ook in 1-op-1 vorm worden georganiseerd. In dit geval betreft het vrijwel altijd maatwerk en heeft u vanzelfsprekend de gehele dag de volledige aandacht van de beoogde docent. Zo kunnen al uw vragen worden beantwoord en al uw leerdoelen worden behaald.

Het is bij een in-company training van belang dat u een ruimte tot de beschikking heeft waar de training kan worden gegeven.

Tijdens een in-company training kan ervoor worden gekozen een van onze standaard-programma’s aan te houden, maar maatwerk kunnen wij tevens kosteloos verzorgen. In dit geval adviseren we altijd een vrijblijvende telefonische intake met een van onze trainers in te plannen voorafgaand aan de training.

Digitaal vanuit huis of op werk, vanuit Arnhem

Sinds de coronacrisis zijn veel bedrijven grotendeels digitaal gegaan. Ten behoeve van de veiligheid van  onze cursisten bieden we al onze trainingen dan ook zeker digitaal en op afstand aan. Zo ook de Communicatie trainingen. Hierbij bieden we tevens de optie aan om de training “hybride” te organiseren. Dit is een combinatie van digitaal en fysiek, waarbij cursisten die fysiek deel willen nemen fysiek deel kunnen nemen, en cursisten die digitaal deel willen nemen, digitaal deel kunnen nemen.

Training Effectief Communiceren in Arnhem

De training Effectief Communiceren staat voornamelijk in het kader van sneller “to the point” komen tijdens gesprekken. Daarbij leer je je helder en doelgericht uit te drukken, zodat er geen misverstanden meer zullen ontstaan tussen beide partijen en concrete, heldere afspraken worden gemaakt. Ook leert men hoe een ander beïnvloed kan worden en wensen goed kenbaar gemaakt kunnen worden.

Een aantal onderwerpen die in deze training aan bod komen:

 • Communicatiestijlen en technieken
 • Kort en bondig boodschappen overbrengen
 • Overtuigingskracht
 • Omgaan met klachten, emoties en weerstanden
 • Heldere feedback geven en ontvangen
 • Praktijkgerichte oefeningen en rollenspellen
 • Persoonlijke kwaliteiten

Let op: het betreft een standaardprogramma, maar maatwerk is tevens kosteloos mogelijk! In dit geval adviseren wij voorafgaand aan de training een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek per telefoon in te plannen met de beoogde trainer.

Training Krachtig en Overtuigend Presenteren in Arnhem

Kijkt u ook altijd zo op tegen het houden van een toespraak of een presentatie? Daar bent u zeker niet de enige in! Uit onderzoek is gebleken dat de grootste angst van veel mensen het spreken voor grote groepen is. Daarbij vinden veel mensen het tevens ook simpelweg moeilijk om effectief en op natuurlijke wijze een presentatie of toespraak te geven. In deze training leren wij u en/of uw medewerker(s) hoe dit moet! Een aantal onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen zijn:

 • Presentaties voorbereiden en het doel en belang bepalen
 • Creativiteit in presentaties
 • Effectief inzetten van hulpmiddelen
 • Overtuigend presenteren
 • Improviseren
 • Houding en stemgebruik
 • Afstemmen en boeien van publiek
 • Interactie met het publiek
 • Omgaan met lastige vragen
 • Verminderen spreekangst

Let op: het betreft een standaardprogramma, maar maatwerk is tevens kosteloos mogelijk! In dit geval adviseren wij voorafgaand aan de training een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek per telefoon in te plannen met de beoogde trainer.

Training Omgaan met Conflicten in Arnhem

Tijdens de training conflicthantering leer je om te gaan met conflicten tussen jou en bijvoorbeeld collegae en/of klanten. Als startpunt wordt in eerste instantie stilgestaan bij het ontstaan van conflicten. Hoe beginnen deze, hoe escaleren ze en welke handelingen kan je uitvoeren om deze conflicten tegen te gaan of de de-escaleren? Een aantal onderwerpen die aan bod komen tijdens deze training:

 • De belangrijkste veroorzakers van een conflict
 • Je verbale en non-verbale reactie bij conflicten
 • Achterliggende belangen en emoties tijdens conflicten
 • 6 conflict-fases
 • Gesprekken sturen en terugbrengen naar de kern en de essentie
 • Proactief handelen tijdens een conflict
 • Hoe haal je de angel uit een conflict?

Let op: het betreft een standaardprogramma, maar maatwerk is tevens kosteloos mogelijk! In dit geval adviseren wij voorafgaand aan de training een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek per telefoon in te plannen met de beoogde trainer.

Training Leiderschap in Arnhem

Als leidinggevende binnen een organisatie heeft u te maken met conflicten, achterstallig werk, productiviteitsproblemen en discussies op de werkvloer. Vindt u het lastig om in dit soort situaties de vinger op de zere plek te leggen? De Training Leiderschap helpt dit soort problemen te voorkomen en hiermee een betere balans en sfeer in uw team te brengen. Dit komt uiteindelijk ten goede aan de prestaties van het volledige bedrijf!

Wat komt er tijdens deze training aan bod?

 • De taken en verantwoordelijkheden van leidinggevenden
 • De meest voorkomende tegenwerkingen tijdens het leiding geven
 • Hoe op tegenwerkingen in te spelen
 • Hoe krijg ik het respect van mijn medewerkers?
 • Projectmatig werken onderscheiden van andere manieren van werken
 • Opstellen van een activiteitenplanning

Let op: het betreft een standaardprogramma, maar maatwerk is tevens kosteloos mogelijk! In dit geval adviseren wij voorafgaand aan de training een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek per telefoon in te plannen met de beoogde trainer.

Vrijblijvend Informatie Aanvragen?

We sturen binnen 24 uur een uitgebreid en vrijblijvend informatiepakket toe!
  [wpseo_breadcrumb]