Stelling: Virtueel samenwerken en leren wordt de nieuwe norm in Nederland!

Scherpe tarieven

Klassikaal en/of digitaal trainen

Maatwerk altijd mogelijk

Vrijblijvende offertes

Stelling: Virtueel samenwerken en leren wordt de nieuwe norm in Nederland!

Het zal voor veel mensen even wennen geweest zijn om vanaf een privéwerkplek samen te werken. Online samenwerkingstools, zoals Microsoft Teams, zijn echter inmiddels niet meer weg te denken en blijken nu ook uitstekend inzetbaar om virtuele opleidingen mee te organiseren. Bevalt het en gaat virtueel samenwerken en leren voor veel Nederlanders de nieuwe norm worden?

Tijd speelt een belangrijke factor

Hoe langer het aangeraden wordt door het kabinet om vanaf huis te werken, hoe meer dat mensen de voordelen van thuiswerken zullen gaan inzien. Zeker als blijkt dat medewerkers zich ook online hebben kunnen ontwikkelen in digitale vaardigheden; dan doen zij waarschijnlijk meer in minder tijd. Dat is alvast een eerste voordeel van virtueel, maar er zijn er meer:

De voordelen van virtueel

Kostenvoordelen voor bedrijven, want er zijn minder vierkante meters nodig voor medewerkers. Milieuvoordelen, minder files, minder schadelijke uitstoot en een schonere lucht.

Energiekere werknemers, omdat zij door de flexibelere invulling van de factor tijd sneller naar buiten gaan om even te lopen of te sporten.

Als je thuis goede afspraken maakt wordt je uiteindelijk minder afgeleid dan de dagelijkse interruptie van tientallen of collega’s.

Veel werknemers kunnen zich thuis beter concentreren, ook om te leren. Accepteer een ander werk- en leerritme

Hoe je met virtueel samenwerken en leren omgaat is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. De jarenlang aangeleerde negen-tot-vijfmentaliteit blijkt meestal niet meer te werken, terwijl er psychologen zijn die je nog steeds dit vertrouwde werkritme aanraden. Maar plotseling springt er een kind op schoot of wil het spelen terwijl je achter jouw laptop zit. Misschien is het besluit om op dat moment de laptop dicht te klappen beter. In de avonduren, als de kinderen slapen en je niet gestoord wordt, kan je toch nog werk verrichten, je ergens in verdiepen of kennis tot je nemen.

Jouw mening gevraagd

We zijn oprecht nieuwsgierig wat jouw mening is:

Gaat virtueel werken en leren de nieuwe norm in Nederland worden?

 

Vrijblijvend Informatie Aanvragen?

We sturen binnen 24 uur een uitgebreid en vrijblijvend informatiepakket toe!




    Home » Stelling: Virtueel samenwerken en leren wordt de nieuwe norm in Nederland!