Microsoft Project

Microsoft Project is een softwarepakket dat primair bedoeld is om projectmanagers en portfoliomanagers in middelgrote en grote bedrijven te ondersteunen bij het maken van hun planningen. Planningen kunnen via hiërarchische modellen worden ingevoerd en aan individuele taken kunnen resources (menskracht) en budgetten worden toegewezen zodat resourceplanning mogelijk is.


Microsoft Office Project is een Enterprise Resource Planning software pakket en het is primair bedoeld om projectmanagers en portfoliomanagers in middelgrote en grote bedrijven te ondersteunen bij het maken van hun planningen. Planningen kunnen via hiërarchische modellen (Work Breakdown Structure, WBS) worden ingevoerd en aan individuele taken kunnen resources (menskracht) en budgetten worden toegewezen zodat resourceplanning ook mogelijk is. Wij bieden een tweedaagse MS Project training aan voor de 2003, 2007 en 2010 versies. Onderstaand vind u de inhoudsopgave van bestaande Microsoft Project trainingen.

 
Software als Project is in staat om uitgaande van de project- en portfoliogegevens (baseline) via geavanceerde rekenmodellen voorspellingen te doen over de optimale planning (‘Estimation’ en ‘Scheduling’). Daarmee zet de software een zogenaamd kritiek pad uit. Grafisch wordt de planning vervolgens getoond door middel van bijvoorbeeld Gantt-grafieken.

Project is een applicatie om projecten te beheersen. Een must voor iedere projectmedewerker. Met Project kunt u het hele project plannen, resources en deadlines in kaart brengen en wordt direct inzichtelijk of en wanneer bijsturing noodzakelijk is en wat de gevolgen van vertraging zijn voor de overige taken in het project. Er zijn verschillende projectmanagementmethoden in gebruik voor de beheersing van projecten. Een voorbeeld hiervan is Prince2.

De trainingen in MS Project zijn zowel te trainen middels een open rooster (standaard training) of in-company (standaard of maatwerk training). De trainingen kunnen worden gehouden onder andere in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Almere en Alkmaar.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor Microsoft Project training? Laat dan hier uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.


De Trainingsvijver -Microsoft Project Training